Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Adventi sütemények képes leírás - Karácsonyi receptek.tlap.hu
részletek »

Adventi sütemények - Karácsonyi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsonyi-recept.tlap.hu » Adventi sütemények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Csokoládéba mártott diós kifli

Csokoládéba mártott diós kifli

...A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, majd hozzákeverjük a diót. Én zacskóba szoktam belekanalazni, majd a zacskó végét kivágom, és sütöpapírral bélelt tepsibe formázok belőle kis kifliket. Lassú tűzön megsütöm. A kifli nagyságától függő a darabszám (nekem mindig 50 fölött sikerül). Amíg sül, a tejből, lisztből, kakaóból, pudingporból sűrű krémet főzök, majd ha kihűlt, belekeverem a margarint és a porcukrot. A kihűlt kiflicskékre az előző zacskós eljárással krémet teszek (de lehet a speciális krémformázóval is), majd 15 percre a hűtőbe teszem. A tortabevonót gőz felett felolvasztom, majd 1 kanál margarint teszek bele. A hűtőből kivett kifliket ebbe mártogatom, majd ismét a hűtőbe teszem. 1/2 óra múlva fogyasztható...

Diós-mákos hókifli

Diós-mákos hókifli

Közeleg a karácsony, érdemes kitalálni, milyen adventi sütik kerüljenek az asztalra. Válogass adventi süteményreceptjeink közül! Diós-mákos hókifli:...A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele. A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Dobozban sokáig eláll.

Fahéjas korong

Fahéjas korong

...A lisztet a sütőporral, a cukorral, a tojással, az őrölt fahéjjal, a reszelt csokoládéval és az olvasztott (de nem forró) margarinnal omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a korongokat gőz felett megolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ha a csoki megdermedt, máris kínálhatjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Készíts puha mézeskalácsot, amely garantáltan ízleni fog a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Különböző formákat, sőt mézeskalács házikót is készíthetsz belőle. A tésztát előző nap kell összeállítani, hűtőben tárolva másnap süthető. Egy-egy adag tészta néhány perc alatt kisül, de a díszítésre is szánj időt. Különösen a gyerekeknek izgalmas időtöltési, ugyanakkor natúr is kínálhatod. Azonnal fogyasztható, de az ünnepek előtt két-három héttel korábban is kisütheted. Nézd meg a receptet és süsd meg!

Zserbó szelet

Zserbó szelet

A tésztához zsír helyett használhatunk vajat is. Fémdobozban sokáig eláll - hacsak menten el nem fogy! A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán a cipócskákat egyenként akkorára nyújtjuk, mint a kistepsi. Az első tésztalapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, lekvárral megkenjük. Meghintjük cukros dióval, majd ráterítjük a következő lapot hasonló módon. A fölső lapot villával megszurkáljuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, a sütőpapír segítségével a tepsiből kiemeljük és bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük. Egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején és hagyjuk megdermedni. Ha kész, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tuti menü