Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi receptek - előételek képes leírás - Karácsonyi receptek.tlap.hu
részletek »

Karácsonyi receptek - előételek - Karácsonyi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsonyi-recept.tlap.hu » Karácsonyi receptek - előételek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Aszaltszilva-leves pörkölt dióval

Aszaltszilva-leves pörkölt dióval

Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk, és összevagdaljuk. Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest...

Borjúragu leves

Borjúragu leves

A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig. Aki szereti, citromlével savanyíthatja.

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

A hagymát meghámozzuk és karikákra vágjuk. A felolvasztott vajon lassan üvegesre dinszteljük, majd felöntjük a levessel és a borral. A keveréket 20 percig alacsony tűzön főzzük. A sajtot lereszeljük. A levest sóval és borssal ízesítjük, és tűzálló tálakba töltjük. Mindegyik tányér tetejére egy-egy szelet kenyeret teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben ráolvasztjuk a kenyérre a sajtot.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

Egy érett sütőtők már önmagában is fenséges látványt nyújt. Hát még a belőle készült finomságok! A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk. A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. Forró vajban megpirítjuk a tököt, a hagymákat és a gyömbért, majd a keveréket felöntjük a levessel plusz a tejszínnel, és 30 percig főzzük. Közben a diót felaprítjuk, és egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest pürésítjük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd tálkákba töltjük. Pirított dióval és csilivel megszórva tálaljuk.

Tuti menü