Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi receptek - menü képes leírás - Karácsonyi receptek.tlap.hu
részletek »

Karácsonyi receptek - menü - Karácsonyi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsonyi-recept.tlap.hu » Karácsonyi receptek - menü
Keresés
Találatok száma - 6 db
Egyszerűen - karácsonyi receptek

Egyszerűen - karácsonyi receptek

Mert nem kell mindent túlbonyolítani. Egy tartalmas leves és egy hihetetlenül finom és mutatós sütemény bőven elég a lakomához, hiszen úgysem egészséges este sokat enni! Levesből választhatsz a böjti bableves és a karácsonyi borleves közül, a desszert pedig mákos koszorú. Böjti bableves:...A megtisztított, megmosott babot néhány óráig vízben áztatjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszú csíkokra, a meghámozott burgonyát félbevágjuk. A babot hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a darabolt zöldségeket, egészben a vöröshagymát, fokhagymát és megsózzuk. Miután a bab megpuhult, fűszerpaprikát szórunk a leves tetejére, és összeforraljuk. Karácsonyi borleves: A fehérbort a vízzel, néhány szem szegfűszeggel és egy nagyobb darab egész fahéjjal összefőzzük. A tojások sárgáját a cukorral habosra, majd a liszttel simára keverjük, és fokozatosan hozzászűrjük a fűszeres bort. Az egészet vízgőzön habverővel állandóan kevergetve felverjük. Frissen és forrón tálaljuk....

Hagyományos karácsonyi menü

Hagyományos karácsonyi menü

A hagyományos ízek kedvelőinek ideális a pulykaaprólék levesből, kolozsvári töltött káposztából és diós-mákos bejgliből álló összeállításunk. Pulykaaprólék leves:...A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska. Kolozsvári töltött káposzta:...A rizst félig megfőzzük. A császárszalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a tojást felverjük, majd ezeket az anyagokat a darált húshoz adjuk. Sóval, őrölt borssal és majoránnával fűszerezzük, összekeverjük. A káposztalevelekről a vastag ereket levágjuk és a tölteléket egyenletesen elosztva, azokat megtöltjük. (A tölteléket a levél egyik oldalára tesszük, két végét felhajtjuk és feltekerjük)...

Karácsonyi reggeli az ágyban

Karácsonyi reggeli az ágyban

Jólesik elnyújtózni a puha, meleg takaró alatt, óvatosan kinyitni a szemedet, ott csillog-e még a karácsonyfa az ablak előtt. És ez a finom fenyő-, narancs-, kávéillat! Kávé?! Csak nem? De igen, kivételesen ma Ő, a kedvesed hozza be a kávét, kezében tálca, és hogy mosolyog! És a tálcán nemcsak kávé van! Mi van a tálcán? Kedves Ő! Az egyszerűség kedvéért ugye tegezhetlek? Kérlek, ne lapozz most egy mélyen dekoltált, érdekesebb oldalra, hanem olvasd el ezt a néhány sort, hasznos tudnivalókat találsz a karácsonyi reggelivariációk elkészítéséhez.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Májas hurka, Kolbász házilag

Májas hurka, Kolbász házilag

Erdélytől a Lajtáig, Felvidéktől a Bánságig, amíg gazdaember műveli a földjét, állatot is fog nevelni, és disznót is fog vágni. Így volt ez ükapáink idejében, és így lesz ez a határok nélküli Európában is, Magyarországon. Ezért javaslom, hallgassuk meg egy korabeli böllér, több mint száz esztendős, jó tanácsait disznótorra készülődőknek. A sikeres disznóvágás feltételét, mindenkor a gondos előkészületek jelentették és jelentik ma is. Arra törekedjünk - írja továbbá az ismeretlen böllér - hogy fiatal és jó hízott disznót kapjunk, mert csak az ad bőséges zsírt. (A múlt század derekáig a disznózsírt nem csak étkezés céljára, hanem a népi gyógyászatban is használták.) Ha nyugodtan és pontosan akarjuk a disznóöléssel járó nagy munkát elvégezni, már egy nappal előbb tegyük meg az előkészületeket.

Szenteste, ahogy én csinálom - recepttel

Szenteste, ahogy én csinálom - recepttel

Minden évben felébred a bennem szunnyadó gyerek, és az ünnepek gondolatára ugyanaz a bizsergés fog el, mint egykoron. Mondhatják nekem, hogy kommersz, elcsépelt, giccses, globalizálódott, meg még ki tudja, milyen - nekem a karácsony csak Karácsony marad. Így, nagybetűvel. Imádom díszítgetni a lakást, eltervezni, kit mivel lepek meg, kitalálni a menüt, az ajándékokat egyesével díszcsomagolásba öltöztetni (még ha ez azzal jár is, hogy egy-két éjszakát ébren kell töltenem). Nem tudok betelni a karácsonyi fények gyönyörűségével: minden évben legalább egy újfajta égősorral bővül a repertoár. A sokféle aprósütemény sütésekor nem is tudom, mi motivál jobban: az évente visszatérő karácsonyi ízek, vagy inkább a lakást napokig uraló vanília-, fahéj- és szegfűszegillat. Ha ügyesen állítom össze a menüt, és jól osztom be az időmet, a vendégeskedés még háziasszonyként is jó móka...Gyömbéres karottalevessel indítunk. Főételként rozmaringos lazacderék kerül a tányérra. A desszert idén gesztenyeparfé forró meggymártással

Ünnepi vendégváró

Ünnepi vendégváró

Ha unod a gyomorpróbáló ünnepnapokat, könnyíts a menün! Barátaidat és rokonaidat várd rendhagyó, gyorsan elkészíthető, s nem utolsósorban ínycsiklandó falatokkal. Gondolataidat tereld végre a konyhából a társasági élet szinterére. Falatozzatok és beszélgessetek egy jót! Zöldséges lazac - Vékony hasábokra vágjuk fel a zöldségeket. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve félpuhára pároljuk. Kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a bort, adunk hozzá 2 deci vizet, fél citrom levét, és felforraljuk. Beletesszük a lazacfiléket, sóval, borssal fűszerezzük, majd gyenge hőmérsékleten, bő tíz perc alatt puhára pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, megvárjuk, amíg újra forrni kezd, aztán levesszük a tűzről. A lazacfiléket a zöldségekkel együtt tálaljuk, meglocsoljuk a szaftjával, megszórjuk petrezselyemzölddel, és citrommal díszítjük...Cézársaláta burgonyával - Csokifondue -

Tuti menü